Mijn Duivensite
Walter Poppe
Kwekers
Vliegduiven
Te koop
Welkom De DuivenUitslagenUitslagen 2012Uitslagen 2013foto'sUitslagen 2014Uitslagen 2015uitslagen 2016uitslagen 2017
Kwekers

In 2009 zijn we gestart met 9 koppels kwekers. Volgende rassen zijn daarbij terug te vinden: Maurice Inghelram, Celie Van De Bossche, Antoine Deschepper, Dr Paul Volkaert,  Luc Van Compenolle (via De Norre - Bogaert) . Samen met mijn broer Frank Poppe, werden twee duivers aangekocht van Bert Penne (Nederhasselt).  Een driejaarse duiver vloog 45 prijzen. Zijn vader vloog een eerste prijs op Bourges en een 2de op Chateauroux.  De andere tweejaarse duiver komt uit een duiver die een eerste prijs vloog op Nanteuil.
Via Jerry Peeters kreeg ik ook de Roste Geert (Lievens-Stubbe), vader van mijn bleken en op weg om een topkweker te worden. Daarnaast kreeg ik ook de Blauwe Geert, ook ras Lievens Stubbe


In 2010 wordt gestart met 12 koppels kwekers.  Nieuwe koppels werden verkregen via Jerry Peeters (Zandvoorde) en 1 duiver werd aangekocht bij Martin Ravelingien (Tiegem). Via mijn broer en Jerry Peeters verkreeg ik ook enkele duivinnen ras Antoine De Schepper. Ook werd een jaarse duivin ras Piet van Merwe (Dordrecht) bijgehaald.

Omdat de schoonzoon van mijn broer eind 2010 stopte met de duiven, werden enkele kwekers bijgehaald. Vooreerst zijn stamduif, de blauwe Ingelram, samen met 1 van zijn zonen.  Daarnaast de witte duiver (Pottier) die 12de prijs vloog provinciaal West Vlaanderen uit Heidelberg. Ook een tweetal bewezen duivers van Antoine De schepper kwamen het hok versterken, samen met meedere heel mooie duivinnen. Tenslotte werden twee bevlogen duivers en duivinnen bijgehaald bij Cristan Martens (Waarschoot).
Volgend jaar zal gekweekt worden uit 14 koppels kwekers.

In 2013 bevolken nog 12 koppels het kweekhok. De blauwe Vergotte, met al drie zonen op het vlieghok, is een vaste waarde, naast de Roste Geert. Uit de donkergeschelpte Landuyt Duiver (x De schepper) werden in 2012 zeer goede jonge duiven gekweekt. Uit de Broucxou valen (x blauw Van den Heede) bleven 2 duivers en 1 duivin over, waar we veel van verwachten. Mijn Hollanders (1 duiver Van Oort en twee Baekelaer duivers) krijgen in 2013 nog een kans om te bewijzen wat ze waard zijn. De twee vale duivers en de roste duiver van Christiaan Martens uit Waarschoot zijjhn vaste waarden gezien de goede jonge die ze voortbrengen. Omdat dit mijn basissoort is en ik die zeker wil begouden, werd een Ingelram jaarling op het kweekhok geplaatst. Hij werd gekoppeld aan een duivin uit de Broucxou.

2014: Tweetal praxchtige Vergotte duivers bijgehaald. 1 zuivere Gevaert Lannoo. De Landuyt duiver evenals een van de Vale duivers Martens werden weggedaan. Hun jonge vlogen wel prijs, maar nooit per tiental, een vereiste om als jaarling te mogen overleven.

2015: Duiver Higo Vlaeminck en Reynaert duivin bijgehaald