Mijn Duivensite
Walter Poppe
Kwekers
Vliegduiven
Te koop
Welkom De DuivenUitslagenUitslagen 2012Uitslagen 2013foto'sUitslagen 2014Uitslagen 2015uitslagen 2016uitslagen 2017
De Duiven

In 2009 ben ik gestart met 4 tweejaarse duivers en 7 jaarlingen. Op mijn kweekhok zaten 9 koppels kwekers.

Voor de jonge duiven had ik twee hokken voorzien, goed voor elk ongeveer 20 jonge duiven.

Eind 2009 werd 4 vliegduiven overgehouden die een en ander bewezen hebben.  Vooral de Bleken verraste in aangename zin. Won 7 van de 8 keer met 5 keer prijs per tiental. De tweede prijs tegen 270 jaarlingen (Noyon 7 mei) was een topprestatie.

De jonge duiven presteerden onder de verwachting. Er werden maar een 5 tal duivers en 3 duivinnen overgehouden.

In 2010 startte ik met 4 tweejaarse duivers en 5 jaarlingen.  Daar bleven er 6 van over

In 2011 werd met 6 oude duiven en 10 jaarlingen begonnen. De resultaten waren meer dan bevredigend, met een paar jaarlingen die regelmatig top tien vlogen tot Angerville. De zwerver vloog zich duidelijk in de kijker met een eerste prijs op Angerville

In 2012 werd gestart met 22 weduwnaars.  Het was een heel bevredigend seizoen met 3 eerste ptijzen (2 keer de zwerver) . De stap naar de lichte fond werd gezet met een paar jaarlingen, waarbij de roste Martens zeer veelbelovend was (3 keer prijs per tiental) en ook de geschelpte meurysse mooie dingen liet zien.  Op een harde Chataeuroux werd de braven kwijtgespeeld, een sterke geschelpte Ingelram duiver die zeer regelmatig vloog. Zijn zoon jaarling de elfpender won 6/7 waarvan 3 keer per tiental. Ook de blauwe Meurysse (een veelbelovend jaarling) kwam van deze vlucht niet meer thuis

Op het kweekhok werd in 2012 streng geselecteerd en willen we naar 12 koppels gaan die minstens 1 eerste prijs op hun palmares hebben staan. Van mijn broer Frank Poppe hreeg ik de Wittkop Ameel Van Lake (2 x eerste prijs Arras) en ook werd de Vale Broucxou aangekocht. een vale duiver die 16 keer per tiental won en 4 keer eerste prijs van Arras tot Tours. Wat nog belangrijker is voor mij is dat deze duiver nog heel veel Ingelram bloed in zich heeft.
De Ingelram jaarling 406/11 die de eerste prijs vloog op Noyon tegen 540 jaarlingen en wiens jongen het is 2012 zeer behoorlijk deden, verhuisde ook naar het kweekhok.

2014 was tot nu toe een heel goed jaar met de oude duiven en de jaarlingen. Ik behaalde met de geschelpte Meurysse de eerste prijs uit Bourges oude duiven (17de provinciaal) en de zoon uit de Elfpender vloog op een keiharde Poitiers 23/356 oude duiven en behaalde 14 dagen later de tweede prijs op Argenton. Veel minder goed nieuws is dat de Zwerver (4 keer eerste prijs) achter bleef op de rampvlucht uit Tours.

De laatste twee jaar ging ik op zoek naar versterking vooral met het oog op het spelen van (lichte) fondvluchten. Een mooie Hugo Vlaeminck duiver gekoppeld aan een Reynaert duivin leverde alvast in 2015 3 sterk vliegende jonge duiven op. Een Gevaert Lannoo duiver,  twee Aelbrecht duivers en een zwarte Vergotte duive rsamen met een DE Saer duivin kwamen het kweekhok versterken. Van mijn broer Frank kreeg ik 2 Van den Heede duivinnen  en 1 Van De wouwer duivin.
Op het vlieghok ontpopte de grijze duiver (bon van Omer Lievens Jabbeke) zich tot absolute stekhouder in 2014 en 2015 (als jaarling 2 keer eerste prijs en 7 keer winst per tiental). Dat zijn zoon en dochter in 2015 bij mijn beste jonge duiven waren en moeiteloos mooi prijs vlogen tot op Bourges, biedt een mooi vooruitzicht